Kerítéstervező
IMG-LOGO
ICON 0
  • A kosara még üres.

Összesen: 0 Ft
Regisztráció     Belépés

Bortároló készítése egyszerűen!

2020-06-09
Cimke:
DIY

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen Magyarországon igen csak sok borvidék található. Egy jó kis borkóstoló túra, egy vidéki összejövetel a barátokkal, esetleg a szomszéd borospincelátogatása, mindenkinek van legalább egy ilyen élménye az életében. Talán Ön is szeret visszagondolni a borospince hangulatára, ahogy belép és megsimítja karját a hűvös levegő, milyen jól is tud esni egy forró nyári nap után. A borok kóstolgatása, ahogy játszadoznak az ízlelőbimbóinkkal, ezek mellett egy kis sajt, alma, dió és persze körbeölel a jó hangulat, a baráti kacajok, történetek. Amennyiben Ön is borkedvelő vagy csak szereti a borospincék hangulatát önnek szól ez az írás!

Szeretjük a kreatív megoldásokat, ezért ajánljuk Önnek horgonyzott rácsból épített bor tárolót. Bemutató polcunk feldobhatja pincéjét, bortároló helységét. Könnyen illeszthető boltívekhez, mivel a rács könnyen formára vágható. A bor tároló horganyzott rácsai közé 7x7 cm-es fa rekeszekből, dobozokbóll polcot építhetünk be, mely a rács drótvágása után az állítva tárolás, borbemutatás lehetőségét is biztosítja. A rács osztása alapból a 70mm-es normál boros üvegnek felel meg, pezsgős, illetve extra méretű üveghez nagyobb osztású horganyzott rácsot ajánlunk. A polc lehet egyoldalra tervezett vagy térelválasztóként két oldali borbemutatásra kialakított. Ezek mellett, ha hátulról megvilágítjuk bor tárolónkat, igen különleges hatást érhetünk el vele.

Összeszerelése nem igényel nagy hozzáértést, a munkát egy ember is el tudja végezni nagyjából 4-8 óra alatt a bemutatópolc nagyságától függően. A szereléshez szükséges eszközök egy drótvágó fogó, csavarhúzó, villáskulcs és egy fűrész. A front részre és a hátsó részre is horganyzott rács kerül. A front és hátsó rácsokat 3 osztásnyi 230 mm-es rács darabokkal kötjük össze, mini sarok rögzítő segítségével. Nem szétszedhető változatban rozsdamentes klipsz is használható erre a célra. Ezen összekötő rácsok a nagy rácsból vágandók le és javasolt alul, fölül, középen, két oldalsó szélén elhelyezni őket. Javító festékkel kezeljük a vágásokat.

 

A boros üvegek a horganyzott rács 72x72 mm rácslyukaiba kerülnek bele fekvő pozícióba. A 300mm hosszú borosüvegnek a has része fekszik fel, a nyak rész a hátsó rácson túl kilóg. Ha a boros üvegeket állva szeretnénk elhelyezni a horganyzott rács polcon, akkor vágjunk ki a rácsból 5 osztásnyi (4 drótot) és helyezzünk be egy 230 mm-es 7x7 cm méretű levágott fahasábot a polcra, majd erre helyezzük állítva a 300 mm magas boros üveget. Így elhelyezve a bor címkéje is látható. A fekve és állítva tárolást a polcon belül kombinálhatjuk.

Pezsgős üvegek, egyedi üvegek (pl. whisky) tárolása esetén 100x100mm osztású rács vagy 50x100 középen kivágott drótú rács elkészítése javasolt. Ha sok vágás szükséges, akkor a gyors munkavégzéshez javasolt fém lapos orrfűrész géppel, a rács drótdarabokat kivágni. A vágásokat javítófestékkel felület védjük.

Amint ezzel elkészültünk, már is lehetünk házigazdái egy bormámoros vendégségnek, méghozzá egy igazi borvidékes hétvége hangulatát kölcsönözve neki, hiszen minta hallani szoktuk „Bor nélkül szegény a vendégség.”

Bán Rebeka