Kerítéstervező
IMG-LOGO
ICON 0
  • A kosara még üres.

Összesen: 0 Ft
Regisztráció     Belépés

Gyermekbiztos kerítés: a legjobb tippek és trükkök

2021-08-13
Cimke:

Ha gyermekbiztossá szeretné tenni kertjét, akkor a kerítés helyes megválasztására és a kert egyéb tulajdonságaira is figyelnie kell. Van -e tó vagy emelt terasz? Ha igen, akkor mindezt figyelembe kell venni a tervezés során. Mert a gyerekek tele vannak kíváncsisággal és felfedezési vággyal. Minden nap új dolgokat próbálnak ki, és általában még nem tudják, hogyan kell megfelelően felmérni a veszélyeket. Ezért még fontosabb a kert minden részletének átgondolása, hogy szülőként nyugodtan engedhesse szabadon játszani a gyerekeket az udvaron.

Kerítés gyermekbiztos: ellenőrzőlistánk

  • Válasszon kerítést, amelynek magassága legalább 1 m! Ideális az Krypton 2D kerítés tábláink, melyek 1,40 m magasságban ajánlottak.
  • Mindig fontos, hogy a kerítésnek ne legyen éles éle vagy kiálló vége. Így elkerülheti a sérülés kockázatát.
  • Fontos, hogy olyan kerítést válasszon, amely nem alkalmas mászásra, például kerítést. Ezenkívül a kerítés nem tartalmazhat olyan keresztléceket, amelyek gyermekeiket mászásra ösztönözhetik.
  • A dupla dróthálós kerítés rácsosztása szűk (50x200 mm), amin már egyetlen gyermek sem tudja átdugni a fejét.
  • Ne feledje, hogy a vadászkerítések, illetve azok a kerítések melyeknek függőleges lécei, huzaljai nincsenek lezárva, nagyon balesetveszélyesek, ugyanis oda felakadhat a gyerek akár a ruhájánál fogva, akár valamelyik testrésze által.

Mi ezek miatt óvoda- vagy iskolaudvarokra a Krypton 2D kerítéseket szoktuk ajánlani, melyek ezekre a pontokra mind megoldást nyújtanak. Büszkén mondhatjuk, hogy nagyon sok gyermekekkel foglalkozó intézmény udvarát kerítik már körbe ezek a tábláink és mindezidáig nagyon jól beváltak.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ: 2D táblák telepítése egy budapesti óvoda udvarán

Tegye a kertet gyermekbiztonságossá

Sajnos veszély nem csak a kerítésen kívül várhat a gyerekekre. Van még pár, olyan ártatlannak tűnő tényező, amire érdemes odafigyelni. Például van-e tó vagy medence a kertben? Ezeket minden esetben érdemes körbekeríteni, hogy gyermekbiztos legyen. Még akkor is, ha a gyerekek elég idősnek tűnnek ahhoz, hogy lássák a veszélyt, óvintézkedéseket kell tennie a biztonság érdekében. 

Ezenkívül a nagy és magas fák meghívást jelentenek a mászásra az izgő-mozgó és kalandszomjas gyermekek számára. A fák mászása felügyelet mellett nagyszerű dolog lehet, de a kert tervezésekor és kerítésénél figyelembe kell vennie azokat a pillanatokat, amikor nem mindig van ott a szülő, aki vigyázni tud a gyerekre. Ezért javasoljuk a fák elkerítését is. Kicsit túlzónak tűnhet, de jobb félni, mint megijedni. A körbekerítést pár táblával nagyon is ízlésesen megoldhatjuk, amíg a gyermek még kicsi.

A harmadik tényező amire érdemes figyelni, az a teraszok, amikről sajnos nagyon egyszerű leesni, ezért gyermekbiztonsági korlátot mindenképpen biztosítson erre a területre.

Ha teljesen biztos szeretne lenni benne, hogy kertje gyerekbiztos, bízza a magát a szakemberekre. A Kerítésrendszerek munkatársai minden felmerülő igényre igyekszenek minőségi megoldást találni. Keresse fel bátran Dudás Attila kollégánkat.

Tel.: +36/20-576-3704

E-mail: dudas.attila@keritesrendszerek.hu