Kerítéstervező
IMG-LOGO
ICON 0
  • A kosara még üres.

Összesen: 0 Ft
Regisztráció     Belépés

Javítás vagy csere?

2022-04-29
Cimke:
fa
wpc

Ha kinéz az udvarára és egy sérült, megereszkedett, kopott kerítést lát, akkor ez a cikk önnek szól. Mikor elegendő a javítás, és mellyek azok az esetek, amikor szükséges a teljes kerítés cseréje? Mert azt nyilván mondanunk sem kell, hogy sem anyagi szempontból mind az elvégzendő feladat nagyságát tekintve ez egyáltalán nem mindegy. Összegyűjtöttük azokat a tudnivalókat, amik segítenek ezt egyértelműen eldönteni.

Fa kerítés

Mikor kell javítani? A fának megvan a maga szépsége, de sajnos az időjárásra sokkal érzékenyebb, mint például a fém vagy kőkerítések. A fa a napfény hatására beszürkülhet, a nedvesség és szárasság hatására megvetemedhet, eldeformálódhat Ha vannak olyan kis területek, amelyeken kopás, rés látható, akkor azokat fatöltőanyaggal vagy gitttel lehet kezelni. A színbeli elváltozásokat egyszerűen festéssel vagy lazúrozással is kezelhetjük, amelyek ráadásul, ha jól választunk, védik a kerítést a nedvességtől is.

A fa kerítésben az egyes deszkák vagy szakaszok is cserélhetők.

Mikor kell cserélni?: Ha a panelek több mint 20 százaléka érintett, akkor érdemesebb lecserélni a kerítést. Továbbá, ha úgy találja, hogy szezonról-szezonra javítási problémákkal kell foglalkoznia, fontolja meg egy teljesen új kerítést.

WPC kerítés

Mikor kell javítani: A wpc kerítés beszerzési ára általában drágább, de ez az a kerítés, amely az egyik legkevesebb gondozást, javítást igényli. A fő probléma, amire figyelni kell, a repedés. Ha ez kis részben történik, akkor egyszerűen cseréljük ki az a deszkát, vagy elemet.

Mikor kell cserélni: Ha a kerítésoszlopok jelentik a problémát, akkor egy új kerítés a megoldás. A kerítésoszlopot nagyon nehéz cserélni, szinte lehetetlen, mivel az egész kerítés megbontásával jár. Ha az oszlopok megsérülnek, akkor a kerítés valószínűleg élettartama végén jár, és ki kell cserélni.

Fém kerítés

Mikor kell javítani: A fém kerítésekkel kapcsolatos fő problémák a meghajlott oszlopok és kerítéselemek. Kivehetők és kicserélhetők, de ehhez általában profi segítségre van szükség. A javításokat és cserét legfőképp a vásárláskor előzhetjük meg. Igyekezzünk minőségi kerítést választani, amely felületkezelése biztosít minket arról, hogy a termék nem fog rozsdásodni.

Mikor kell cserélni: Ennél a terméknél is fő szempont a sérülés kiterjedésének nagysága. De vegyük figyelembe a biztonsági és adatvédelmi igényeket is. Lehet, hogy az ön életstílusa már eltér attól, amikor a telepítés megtörtént. Általában ez  a legfőbb ok, amiért indokolt a fém kerítés fejlesztése vagy cseréje.

 

Kapcsolódó írások:

3 JEL, HOGY FA KERÍTÉSED MEGSÉRÜLT A TÉL FOLYAMÁN

ÓVJA MEG KERÍTÉSÉT!

5 JEL, HOGY FÉM KERÍTÉSÉT KI KELL CSERÉLNI

 

Akár javítás, akár csere, ránk számíthat! Vegye fel a kapcsolatot értékestő kollégáink bármelyikével, hogy megtalálja az ön számára legideálisabb megoldást.

Ügyfélszolgálat