Kerítéstervező
IMG-LOGO
ICON 0
  • A kosara még üres.

Összesen: 0 Ft
Regisztráció     Belépés

Vertikális növényfuttató készítése megmaradt rácsokból

2020-07-24
Cimke:
DIY

A mai világban szerencsére egyre többen figyelnek környezetünkre, cégünknek is fontos, hogy zöld megoldásokat találjon! Mindenki közérzetét javítja a rendezett és zöldebb környezet, ezért egy újrahasznosított vertikális növényfuttató ötletét hoztam ma el Önöknek.

Mindenki életében eljön a pillanat, mikor kerítést vásárol és a vásárolt kerítéstáblák beépítése során az utolsó méterek méretre szabása után az esetek 99%-ban keletkezik egy kis vágási hulladék, egy 20-30-40-50 cm-es tábla darab, amely rossz esetben a vashulladékok közt végezné.

Ezen maradék tábla újrahasznosítására javasoljuk vertikális növényfuttató ötletünket.

A rövidebb 15-30 cm táblás kerítés darabokat egy nagyobb virágedénybe helyezve kitűnő növénytartó, növényfuttató megoldást kapunk. Egy így megtámasztott szobanövény lakásunk, szobánk egyik éke is lehet.

A hosszabb 40cm-100 cm közötti darabokat házunk, teraszunk, balkonunk falára felfúrva vertikális kertet alakíthatunk ki. A falra két dübellel vagy kampóval felfúrt tábla vízszintes drótjai kiválóan alkalmasak 30 cm hosszú 12 cm széles balkon virágládák megtartására. A virágládákhoz vett virágláda tartók, az újrahasznosított kerítés tábla drótjaira akaszthatók. Így egymás felé 3-5 virágládát helyezve gyönyörű vertikális kert kompozíciókat alakíthatunk ki.

A szerelés igen egyszerű, nem igényel szaktudást ezek mellett gyorsan kivitelezhető. Az igényes kinézet mellett környezetünket is megóvjuk egy újabb felesleges hulladéktól. Amint a szerelés elkészült, máris foglalkozhatunk növényeink ültetésével majd ápolásával.

Arra ösztönözném Önöket, hogy próbáljanak meg figyelni ilyen kis apróságokra, hiszen ezek nem nagy dolgok, azonban sokat jelentenek a Földnek, az unokáinknak, hogy ők is megtapasztalhassák a világ csodáit. Ne feledjék, a környezettudatosság "Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek"!

Bá Rebeka